Dazzling-kullen

 Dazzlingvalparna föddes den 8/4-11
De är namngivna efter kända diamanter.

Jewelridge Dazzling Pumpkin
"Hera"
 
  
Jewelridge Dazzling Safia
"Siri"
  
Jewelridge Dazzling Trisakti
"Simba"
  
Jewelridge Dazzling Jonker
"Diesel"
  
Jewelridge Dazzling Regent
"Nelson"
  
Jewelridge Dazzling Excelsior
"Ove"
  
Jewelridge Dazzling Paragon
"Dante"
  
Jewelridge Dazzling Vargas
"Vargas"
8/4-11—12/1-14
  
Jewelridge Dazzling Rojtman
"Alfred"
  

Jewelridge Dazzling Orlov
"Neo"

  

Här nedan kan ni se deras gemensamma MH-värden, 9 st av de 10 är mentalbeskrivna, den som inte kunde komma var Trisakti "Simba".

     

Kullens föräldrar
Nilla och Zalika kompleterar varandra fint och de trivs tillsammans.

Zalika som ni även ser här nedan, är också helt underbar, precis som Nilla.
Stiliga Zalika v.h. Maasjesfles i vår trädgård, en varm julidag-10

Vi såg honom första gången sommaren -09 och vi föll direkt, och efter att han varit på besök hos oss i två dagar sommaren -10, för otroligt nog var de på semester i Sverige även detta år, och vi alltså fått se ännu mer av honom, fanns det inget att tvivla på.
Honom ska vi ha !!!!  ; )


Hans lugna "majestätiska"  utstrålning, urtrevlig hund, otroligt rr-typisk.
Fantastiska rörelser, bra extriör, stilig, såklart vi och våra rr-tjejer gillade honom. 

(Vår hanhund Gunnar var väl mindre imponerad av att ha en hanhund i trädgården som flörtande med hans tjejer !!!)

 

Zalika är född i en utmärkt kull om 11 valpar, ingen DS, svanskrok eller ridgelöst, bara en valp med ridgefel. Han är en frisk hund och utställd med gott resultat i Tyskland och Holland, även i Sverige en gång och då med CK, han är fulltandad med korrekt bett, och naturligtvis är han friröntgad, HD A, ED/OCD fri. Han är även testat för "Blue gen" och är fri.

Hemma är han "storebror" till en RR kille, och han leker och sover gärna ihop med honom och katterna, och såklart älskar han sin familj där yngsta dottern av 3 barn nu är 6 år.
Han leker även med andra hannar och tikar, ja han är väldigt trygg i sig själv. Hans ägare upplever honom som en mycket harmonisk, lättlärd och trevlig ridgeback, vars gener / egenskaper verkligen bör föras vidare till en ny generation. Hans uppfödare vart så nöjd med den kullen han kommer ifrån att hon gjorde om kombinationen. Och till den andra kullen fick hon spekulanter ifrån den första kullen som var så nöjda att de ville ha ett helsyskon till den hund de redan hade, så det måste ha blivit trevliga hundar 😉

Hans stamtavla är kul nog, i de närmaste generationerna i alla fall, helt oprövad i Sverige (detta var innan parning skett mellan dem) Stamtavlan finns att se i valparnas stamtavla.

Hans morfar Ch Jockular Jamal Aquamarin, som har en massa fina titlar bl.a Cruftsvinnare och Världsutställningsvinnare,  han har länge varit en av våra favvoriter, på avstånd, för trots att vi haft hans trevliga ägare som gäst har vi inte haft möjlighet att träffa honom personligen, synd nog. Och hans farfar är levernosen Globe´s Roving Red Regent.

Däremot så träffade Lasse Zalikas pappa "David" när Lasse var nere i Holland, David (Gunthwaite Alombalelo) är en engelsk imp. och är en trevlig, mycket mörk snygg hanne i medelstorlek. Han är ju även pappa till Kinga, vår "adoptiv son" i kenneln, och Kinga har vi följt sedan valp och han är en frisk hund med utmärkt mentalitet. Zalikas mamma kommer ifrån Croatien, och hennes morfar är sydafrikan. Det tillsammans med Nillas stamtavla med bl.a. finska, hollänska, amerikanska linjer. Ja det tror vi att det kommer att slå väl ut, och ev. så finns där någon gömd levernos gen på bägge sidor, eftersom Nillas morfar Max är levernos, en mycket mörk vacker sådan dessutom. Så där fanns en liten chans till levernosvalpar, dock blev det inga. Kombinationen har 0 % i inavelsgrad på 3 led, 0,2 % i fem led.

Att han kommer ifrån samma kennel som Nillas pappa + är 1/2 bror till vår i kenneln älskade "adoptiv son" Kinga är faktiskt en slump, men det gjorde honom ännu mer intressant.

Eftersom hans ägare gillar att semestra i Sverige, har de besökt oss på valpträff och de ville gärna se kullens mentalbeskrivning, men kunde ej komma. Hela familjen är väldigt trevliga och otroligt intresserade av Zalikas kommande valpar. Och det mest fantastiska av allt är ju att de blev lika förtjusta i Nilla som vi i Zalika, och därför får vi ynnesten att använda honom i vår kennels avelsprogram. Tusen tack Evelyn och Dirk, och det är så roligt att ni även kommit till Sverige och besökt oss.