Fancy-kullen

Fancy-kullen 

Här är bilder och information om pappa och mamma, kullen och lite om vad som ingår i ett köp ifrån oss.
Ring oss om ni är intresserade av en valp, vi är intresserade av en fodervärd på hyffsat avstånd ifrån oss.
 

 
Spooner spanar  och Nilla spanar, efter ?
Nu har de träffats och tycke uppstod direkt.

SPOONER och NILLASpooner är 69,5 cm hög och Nilla är 61 cm hög.

Mamma till vår kull är vår underbara Nilla,
pappan är annan underbar hund flerfaldig champion Fana Zulu Hakimb
a Spooner

Vi tackar Spooners ägare för att vi fått förtroendet att få tillföra hans gener till vår avel.
Nilla ser ni mer information om på hennes sida och hon är mamma till vår Dazzling-kull,

där alla valparna har alla växt upp till anatomiskt välbygda och trevliga individer.

F-Valparna är nu födda med leverans ca v 21. 
340
Mor och de 11 valparna mår bra, det blev 6 tikar + 5 hanar, alla har korrekt ridge, en hane har en liten svansknyck, och vi har inte hittat någon sinus.
Ni kan följa deras utveckling genom de bilder vi lägger ut på hemsidan under Fancy-kullen

Spooner är internationell, tysk, luxenburg och belgisk utställnings champion. Han har självklart genomgått provet för att få bli avelshane i Tyskland och det med bravur, både anatomiskt och mentalt, han är pappa till ca. 160 valpar och mer kommer det att bli, vilket inte skulle ske om han inte gett mentalt stabila, friska och även snygga avkommor.

Spooner familj har även en annan RR-kille och de är alltid sams, även när Nilla kom dit i höglöp så blev det inget gruff mellan dem, så Spooner är en trygg kille med humor och verkar överlag nedärva sin stabila mentalitet och härliga rödbruna färg till sina valpar, han bär även på levernosgenen och kanske även Nilla har den, vi får se nu i denna kommande kull om det föds några levernosvalpar.
Och Nilla är en trygg lättsam hund, enkel att ha vid sin sida, lyhörd, snäll, gillar att spåra, och agility + annat kul.
Nilla har redan en väldigt trevlig kull som nu är ca 2 år, hennes pappa var eftersom han gav så bra valpar en väldigt populär avelshane i holland med grannlander. Nillas bror sålde vi till holland och där han vunnit mycket och gått i sin pappas fotspår och blivit pappa till ett flertal fina kullar med en utmärkt extriör och ett härligt temperament.

Fancy-kullens stamtavla
 

 

 

 

 

 

Vi tror att Spooner och Nilla kompleterar varandra fint och hoppas såklart på att många trevliga, friska och fina små krabater ser dagens ljus hos oss våren 2013, vi kommer att behålla en tik hos oss…… Det ska bli så kul att få ha en valp ihuset igen. Eventuellt om vi finner ett lämpligt hem så lägger vi en valp på foder då linjerna är så intressanta för oss.

Denna Fancy-kull har blivit så otroligt bra, fina valpar, stabila i temperament ….ja helt underbara, ägarna till valparna är helt lyriska över deras nya familjemedlem. 

Läs gärna sidan Om Jewelridge

0176/50136 hem, 0176/50158 arb. eller jewelridge@tele2.se

  • Valparna är leveransklara
  • En 10 kilos matsäck medföljer samt koppel och sele, mindre filt med "mamma doft" + hemgångsråd.
  • De är vaccinerade en gång, vetrinär besiktigade, chippade, dolda felförsäkrade och registrerade i SKK.
  • Vi följer gärna valparnas uppväxt och liv och uppskattar om ni väljer att rådfråga oss vid behov under hundens hela liv.
  • Vi betalar även tillbaka en slant av köpesumman när de är HD och AD röntgade + gjort sitt MH eller BPH senast på 2 årsdagen och resultaten finns på SKK.

Vår 1:a valpträff för F-kullen är redan inplanerad  😉

Vi tror inte på gemensamma rr-valpkurser, de bör istället bekanta sig med andra raser redan som unga. Sin egna ras kan de träffa på exempelvis kennelträffar, rr-promenader osv. Och som tur är finns det numera många duktiga hundinstruktörer med den moderna synen på inlärning som passar vår ras så bra.